Защо няма кейс за смартфона ми?

Нормална практика е да купуваме смартфон, който ни е по джоба, който изглежда добре, който са ни предложили като „неустоима оферта“ от мобилния ни оператор. Или пък сме видели страхотен модел на някоя новоизгряла китайска марка в някой азиатски сайт на невероятно ниска цена и сме решили да си го вземем импулсивно. Да не говорим, че дори у нас вече се предлагат смартфони с неизвестен произход (да има дори румънски).

До тук няма нищо лошо. Всеки гледа в несвършващата криза да пазарува изгодно. Но проблема идва в последствие, когато почваме да търсим от къде да си поръчаме защита на гореописаното наше бижу. Щастливците, които са получили тпу кейс или дори залепен скрийн протектор със задоволство четат тази статия, защото не са спестили 2-3 долара допълнително за тези екстри, които иначе биха открили трудно на друго място освен при продавача на смартфона. Но останалите търсят из магазините и неохотно приемат поредния отрицателен отговор за наличен калъф и протектор. Малкото които са сполучили на магазин, в които се предлагат аксесоари за новият ни бюджетен смартфон определено не остават доволни от цената. Наистина „защо да дадат 20 лв за аксесоари, та тази сума формира около 20-30% от цената на самият смартфон“?

След като премине истерията около търсенето на защитни аксесоари за устройството разбираме, че нещо не е наред с него. Защо екранът му не е достатъчно чувствителен? Защо започна толкова много да забива? Защо не прави снимките качествени, като на съседа със Samsung-а? Ами отговора е много лесен… Защото евтиният ви смартфон е направен от евтини материали и не е имало качествен контрол на крайния продукт в азиатската фабрика, от който се е пръкнал.

Да, знам, че точно вие специално сте много доволен от смартфона си и не сте се сблъсквал с досега описаните проблеми. Но има хиляди българи, които се подлъгват да вземат смартфон само „защото е евтин и защото в днешно време на къде без него?“

Ето и решение. От известно време насам някои от водещите производители на смартфони предлагат доста бюджетни устройства. Изберете тнякой техен модел. Веднага отпада проблема с намирането на аксесоари. Смартфоните са преминали качествен контрол и имат легитимна гаранция и официална поддръжка.