Защо не мога да си избера аксесоар?

  • valioba
  • 28.07.2015
  • Блог
  • Коментарите са изключени за Защо не мога да си избера аксесоар?

Стана модерно почти всеки човек да притежава смартфон или таблет, който да го следва неотлъчно в забързаното ежедневие. Обикновените GSM-ите, с които бяха свикнали поколения наред се изместиха от нашумелите умни устройства. Докато за предишната генерация телефони единствената защита беше универсален калъф, то за съвременните устройства се произвеждат всевъзможни предпазни калъфи, твърди и меки кейсове, протектори, вертикални и хоризонтални флипове, темперирани стъкла, шарени, едноцветни, та дори и по поръчка .

Опитът показва, че разнообразието на аксесоари за смартфони и таблети в крайна сметка обърква притежателите им. В повечето случаи по-възрастните искат да „имат избор максимум между 2 варианта за защита“, защото се чувстват объркани от многото избор и ги е страх да не сгрешат при покупката.

Нормално нали? Българинът не е толкова разкрепостен колкото ни се иска. Но главната причина за трудния избор на аксесоари се крие в неинформираността (да не кажем и в невежостта) на повечето хора. Въпреки възможността да тестват преди да закупят и неуморните обяснения кое за какво служи все още има клиенти, на които им е трудно да се престрашат и да закупят това което им хареса без да се страхуват от евентуални неволи произлезли от избора им.

Аксесоарите за мобилни устройства са на световния пазар от десетилетие, но масово у нас все още не знаят за ползата от тях. Първоначалното им желание да закупят защита за смартфона си се замества от мнителност и в крайна сметка залагат на добре познатото „джобче“. Направо да се замисли човек дали изобщо тези хора знаят как да боравят с „нещото“, което искат да защитят?

Друга група клиенти не могат да си изберат аксесоар за телефона, защото в крайна сметка се оказва, че дори и те самите не знаят какво искат. Тази група хора е притежател на мобилно устройство, за което има невероятно голям избор. Именно огромният избор така ги е разглезил, че в крайна сметка нищо не се оказва достойно да краси безценната им вещ (Хей, притежателите на „ябълка“ … май се разпознахте тук?).

Добре, че измислиха ултра тънкия прозрачен кейс, който се харесва на всички, защото „не се усеща, предпазва и позволява на смартфона да грее с пълна сила“!